Videomaakster

Pim de la Parra

Tijdens mijn werk als actrice in diverse films van Pim de la Parra (Extravaganza, 1991) werd ik geobsedeerd door de waanzinnige manier van werken door Pim. Tachtig mensen op de set, die in drie dagen een film van 90 minuten maken, zonder script, zonder geld. Samen met Christine Mathon (destijds setdresser) besloot ik dit pandemonium vast te leggen op video. "There is no budget like low budget" (video) won de Gouden Vlam beste documentaire op het Gouden Vlam festival in 1993.


Eva van Heijningen en Dario Fo
Eva van Heijningen en Dario Fo

In 1994 werkte ik als mimespeelster voor Dario Fo voor de productie "L'Italiana in Algeri" (Rossini) te Pesaro, Italië.


Het was zo interessant van zo dichtbij te zien hoe Dario te werk ging, dat ik besloot de videocamera wederom ter hand te nemen om het werkproces van dichtbij vast te leggen.


Sinds 1999 werk ik bij de lokale tv Bellissima als redactrice, cutter en cameravrouw voor het programma Movie, een programma over de artistieke film.


On the road

In 2001 heb ik video's (video) gemaakt met een internationaal gezelschap kunstenaars bij de Yehudi Menuhin Foundation te Brussel en op scholen met kinderen via de Stichting Mus-e.

Stichting Mus-e is een project van de Yehudi Menuhin Foundation. Deze stichting zet artiesten in op kansarme scholen om binnen hun discipline met kinderen te werken.


Ophelia

In 2003 filmde ik voor de Stichting Beestenbende. Jongeren uit Delft en AMA's (minderjarige asielzoekers) spelen Hamlet (video). Uitgezonden bij Migranten TV Amsterdam (nu MTNL).


Stichting Beestenbende brengt in haar theater- en videoworkshops jongeren met verschillende culturele achtergronden en schooltypen samen met als doel wederzijds respect en integratie te bevorderen.


Nu geef ik videolessen aan middelbare scholieren (Drama en Video lessen).